Tekort aan vakmensen

Er is een groot tekort aan vakmensen in onder andere de industrie en in de bouwsector. Ondanks de toenemende woningmarkt neemt de omzetgroei in de bouwsector af, volgens het CBS is dit deels te wijten door het personeels- en materiaaltekort. Het aantal studenten dat voor een praktische opleiding koos is tussen 2008 en 2015 met veertig procent gedaald. Door het personeelstekort in de bouw stijgt de werkdruk en nemen wachttijden voor verbouwingen toe. Paul Kooijman is zelfstandige in de bouw en heeft ook last van een toenemende werkdruk.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: